In de oren van vrouwen met haarverlies of dames die kampen met mannelijke kaalheid klinkt het woord ‘pruik’ verschrikkelijk. Maar waarom dan precies?

Onze medewerkster Iris Loos, zelf een alopecia-lotgenoot, verwoordt het zo:

“Ik vergelijk het woord pruik met de pruiken van in een carnavalswinkel. Voor mij is een pruik een lelijk ding waarvan iedereen kan zien dat je het op je hoofd hebt. Iets dat niet beweegt, maar stijf op je hoofd staat, alsof je er twee bussen haarlak op hebt gespoten.

Daarom vind ik het zo belangrijk dat we vanuit In Fix Hair het woord ‘haarwerk’ gebruiken.”

Geen pruik, maar een haarwerk

“Een haarwerk is een geweldig hulpmiddel, het valt bijna niemand op dat je het draagt”, vertelt Iris. “Een echt meesterwerk. Met geselecteerd echt natuurlijk Europees haar. Dat beweegt, dat leeft!

Aan een In Fix Hair-haarwerk is hard gewerkt, er is energie ingestoken. Niet iets waaraan machines hebben gewerkt (want dan zou het een pruik zijn), maar een handgemaakt stuk.

Waar voor mij een pruik iets negatiefs en confronterends heeft, betekent een haarwerk voor mij iets positiefs en moois. Iets waarmee ik opnieuw mezelf kan zijn.”

Voor ons staat het buiten kijf: geen pruik, maar een haarwerk waarmee je onbezorgd in de regen kan lopen, kan sporten, dansen, doen wat je graag doet.

Meer weten over je haarwerk met natuurlijk Europees haar?

Vind het haarwerk dat bij je past.