Aan het maken van een haarwerk gaat bij In Fix Hair een grondig manueel selectieproces vooraf waarbij we de het Europees onbehandeld haar zorgvuldig screenen en uitkiezen.

Deze selectie is doorslaggevend om het haarwerk te maken dat helemaal matcht met jou. Een haarwerk dat natuurlijk is, voelt en beweegt. Met hoog draagcomfort.

In dit blogbericht loodsen we je door de 7 verschillende stappen van dit manuele selectieproces. Heb je na het lezen nog vragen, stel ze ons. Want we helpen je graag naar het juiste haarwerk.

1. Een kleurrijke mix van haarstaarten

Alles begint bij de haarstaarten van talrijke donerende dames die we ontvangen via Think Pink en andere nauwkeurig uitgekozen partners. Dit is een bonte mengeling van allerlei kleuren, lengtes en haarstructuren.

Maar allemaal zijn het staarten van onbehandeld (of echt) Europees haar. Puur natuur, dus.

2. Hackelen van de haren

Elke haarstaart gaat door onze handen. De staart halen we door een hackle. Dit is een metalen plaat met daarop puntige naalden. Door de staart door de hackle te halen, trekken we de haren recht en komen de kortere haren automatisch los.

Dit doen we niet één keer maar meerdere keren om een staart over te houden waarvan de haren zo goed als allemaal even lang zijn. Zo blijft amper de helft van de originele haarstaart over. De haren die losgekomen zijn, gebruiken we niet.

3. Stockeren per kleur, lengte en krul

De gehackelde haarstaarten krijgen een plaatsje in ons In Fix Hair-magazijn in België. Netjes gesorteerd per kleur, lengte en krul. Belangrijk voorbereidend sorteerwerk om goed in te spelen op de wens van onze klanten.

Wie zijn onze klanten? Dat zijn onze In Fix Hair-experten in België en Nederland: kappers die speciaal opgeleid zijn om In Fix Hair-haarwerken perfect op te meten en te plaatsen bij meisjes en dames met haarverlies of haarproblemen.

En dat brengt ons bij de volgende stap:

4. Uitsorteren van de haren die matchen met het eigen haar

Wanneer onze In Fix Hair-kappers ons een opdracht voor een haarwerk van onbehandeld Europees haar doorgeven, dan krijgen we meteen ook meegestuurd:

  • Een gipsafdruk van het hoofd van het meisje of de dame met haarverlies.
  • Haarstalen van het meisje of de dame.
  • De gewenste haarlengte.

Op basis van de haarstalen gaan we in ons magazijn op zoek naar de haren die het beste matchen: de juiste kleur, de lengte en structuur die het dichtst aanleunt bij het eigen haar. Dit is meestal een combinatie van verschillende haarstaarten.

Puzzelen dus. Maar met veel plezier. Want een haarwerk van Europees echt haar creëren dat natuurlijk is en ook zo aanvoelt, is onze drijfveer. Telkens opnieuw. Voor elk meisje of elke dame met haarverlies. Om hen opnieuw hun zelfvertrouwen te geven.

De uitgeselecteerde haren vergelijken we minutieus met de eigen haarstalen. In kunstlicht en in natuurlijk licht. 100% zeker.

Daarna:

5. ✔️ De geselecteerde haren worden opnieuw gehackeld

Klopt, opnieuw door de hackle om zo zekerheid te garanderen dat we alleen de goede haren overhouden. Een dubbelcheck.

6. Haren gaan ter controle naar de kapper

Een haarwerk is een stukje van jezelf. We vinden het dan ook superbelangrijk dat de draagster zich er 100% goed bij voelt. Daarom geven we haar maar al te graag de kans om de geselecteerde onbehandelde Europese haren effectief te zien en te voelen vooraleer ze verwerkt worden tot een haarwerk.

7. De geselecteerde onbehandelde Europese haren vertrekken naar onze productiesite

En hier is ons selectieproces rond. De technische informatie voor het haarwerk vertalen we naar productiejargon. Deze info vertrekt samen met de haren en de gipsafdruk naar onze eigen productiesite op de Filipijnen.

Daar maken we een handgeknoopt haarwerk in 3 verschillende stappen:

  • Eerst maken we de cap van het haarwerk.
  • Daarna worden de haren geknoopt aan de cap. Handmatig.
  • Afwerking.

Een arbeidsintensief proces van 10 weken. Inderdaad, best een lange tijd. Maar de moeite waard. Want niets zo fijn om iemand blij te maken met een haarwerk dat heel comfortabel zit, natuurlijk is, beweegt en aanvoelt.

Ja, ik wil meer lezen over de voordelen van onbehandeld Europees haar.