In je zoektocht naar een haarwerk hebben misschien al diverse mogelijke oplossingen je pad gekruist. Op deze pagina informeren we je graag over de verschillende haarsoorten die gebruikt worden voor haarwerken. Een eerste groot onderscheid is dat tussen:

Haarwerk met kunsthaar

Dit is synthetisch haar dat bestaat uit kunstvezel (modeacryl, polyester of polyamide vezel). De kwaliteit hiervan is de laatste jaren opmerkelijk verbeterd. Het grote voordeel van dit kunsthaar is dat het altijd in model blijft. Het is goedkoper is en er heel veel confectieaanbod.

Tegelijk is het zo dat kunsthaar niet natuurlijk beweegt zoals eigen haar. Meestal heeft het ook een onnatuurlijke glans.

Deze haarsoort kan niet tegen wrijving. Concreet betekent dit dat je er bepaalde dagdagelijkse dingen niet mee kan. Bijvoorbeeld: slapen, in de zetel liggen, een helm opzetten, … Ook ben je best voorzichtig als je bijvoorbeeld een opstaande kraag draagt. TIP: vermijd langere haren in een haarwerk met kunsthaar.

De meeste kunstvezels zijn niet hittebestendig. Aan de vezels die dat wel zijn, hangt een duurder prijskaartje.

Kunstvezel wordt meestal gekozen voor een tijdelijk haarprobleem, bijvoorbeeld in het geval van kanker of chemotherapie. Zoek je een oplossing voor een blijvend haarprobleem, dan raden we kunsthaar af.

Haarwerk echt haar

In dit blogbericht bekijken we 2 types:

  1. Aziatisch behandeld haar
  2. Europees ONbehandeld haar

Aziatisch behandeld haar

Aziatisch behandeld haar is het meest gebruikte haar voor haarwerken. Deze term overkoepelt Indohaar, Remy en niet-Remy haar, Chinees haar, Braziliaans haar, enzovoort.

In het algemeen kunnen we stellen dat deze haren origineel veel donkerder en veel dikker zijn dan onze Europese nauurlijke haren. Voor vele drastische chemische behandelingen krijgen deze haren  een dikte die identiek is aan Europese haren en worden ze gekleurd. Dit proces betekent ook dat de schubben van het haar worden verwijderd. En het zijn net die schubben die de kracht aan het haar geven, de structuur, het leven. Kortom, het is beschadigd haar.

Daarom is het raadzaam om voorzichtig om te gaan met deze haren. Slapen, douchen, zwemmen en vaste bevestigingen kunnen in principe wel, maar worden niet aanbevolen.

De producenten van dit Aziatisch behandeld haar leggen daarom een siliconenlaag om de haren heen, zodat ze superzacht aanvoelen. Wanneer deze haarwerken professioneel worden verzorgd – dus gewassen en onderhouden door een haarwerkspecialist – dan zijn ze een mooie oplossing voor het haarprobleem.

Deze haarwerken zijn verkrijgbaar in alle haarlengtes en kleuren. Meestal tegen een goede prijs.

Europees ONbehandeld haar

Dit zijn de haren waarmee In Fix Hair haarwerken maakt. Dit is Europees écht haar, gedoneerd haar van Belgische, Nederlandse en Duitse dames. En heel belangrijk: dit is onbehandeld haar. 100% puur natuur. Identiek aan jouw eigen haar.

Deze haren hebben de dikte en de structuur van ons eigen haar en worden helemaal NIET behandeld, wat betekent dat we hier van de beste kwaliteit spreken; deze haren blijven hun kracht behouden. En nog het meest belangrijke: deze haartoevoegingen ogen zo natuurlijk dat ze onzichtbaar zijn.

Klopt, met een In Fix Hair-haarwerk kan je onbezorgd doen wat je graag doet. Slapen, douchen, zwemmen, door de wind lopen, een helm opzetten, sporten, … De hele gewone dingen. (Zoals Iris je vertelt in dit FILMPJE.) Ook kan je dit haar zelf wassen en stylen.

Want deze haren zijn net als je eigen haren. Ze bewegen, voelen en zijn natuurlijk.

Eerlijk is eerlijk. Deze haarwerken zijn niet goedkoop. Wel duurzaam en van zeer hoge kwaliteit. Ze zijn dan ook dé oplossing voor meisjes en dames met alopecia of permanente haarproblemen door bijv. stress of medicijnen.

Meer weten over dit Europees onbehandeld haar?

Kijk dan zeker eens op deze pagina. Mogelijk vind je er extra handvaten om je zoektocht naar een haarwerk te vergemakkelijken.

Liever je vragen mondeling stellen?

Contacteer je In Fix Hair-kapper in je buurt

Om samen je eerste stappen te zetten naar je haarwerk met Europees echt haar.