Ans

“Ik ontleen veel zelfvertrouwen aan de haarwerken van In Fix Hair.”

“Probeer bij de keuze van een haarwerk zo dicht mogelijk bij jezelf te blijven.” Dat is de gouden tip van Ans. Zij kampte zo’n tien jaar geleden plots met haarverlies. Wat deze sympathieke dame nooit verloor, was haar creativiteit en zin voor humor.

Ans had lang blond haar toen ze rond haar 50ste geconfronteerd werd met een burn-out. “Ik werkte teveel”, knipoogt Ans. En als gevolg verloor ze plots haar lange blonde haren. “Ik had het geluk dat ik meteen bij de juiste haarwerkspecialist Haarhuis van Tongeren aanklopte die werkt met In Fix Hair-haarwerken. Dezelfde haarwerkspecialist als die van mijn moeder. Want ook zij had, toen ik nog een pak jonger was, door omstandigheden haar haren verloren. En als kind ging ik de haarwerken van m’n moeder bij die kapper ophalen.”

Golf spelen met haarwerk

Golfen

Ans heeft intussen 5 In Fix Hair-haarwerken van Europees echt haar. die ze afwisselend draagt. “M’n eerste haarwerk gebruik ik nog altijd, dat zit nog altijd fantastisch goed. Ik doe het nooit weg”, glimlacht ze. “Ook heb ik een haarwerk met een staart. Ik zet dan een baseballpet op en dan kan ik gaan golfen. Alle haar zit dan netjes en stevig vast. Dat geeft een goed gevoel, is een verademing. Ook zet ik dan vaak m’n haarwerk met een grote haarband of sjaal op. Makkelijk, want je hoeft het niet altijd naar achter te trekken. En ik heb niet graag haar in mijn gezicht.” Ans golft graag en veel. In zon, regen en wind. Met een haarwerk op. “Ik ontleen veel zelfvertrouwen aan de haarwerken van In Fix Hair”, vertelt de immer positief ingestelde vrouw. “Omdat ik ermee de dingen kan doen, die ik graag doe.”

“Blijf zo dicht mogelijk bij jezelf, doe geen gekke dingen.”

Volumineuze badmuts

Toch is er iets wat Ans niet meer doet sinds ze een haarwerk draagt. “De sportschool. Als je op de drukbank ligt met je hoofd naar achter, dan kan het gebeuren dat het haarwerk naar achter schuift.” En zwemmen? “Nooit met m’n haarwerk. Niet omdat het niet kan met het In Fix Hair-haarwerk – want het kan wél –, maar omdat ik het niet leuk vind. Na lang zoeken heb ik een badmuts gevonden. Heel volumineus. Het lijkt wel of al mijn haar erin zit. En zo kan ik wél het water in.” Deze creatieve aanpak heeft Ans geen windeieren gelegd. Ze straalt. “Vroeger droeg ik zelfs roodkleurige haarwerken. Dat zou ik nooit meer doen. Blijf zo dicht mogelijk bij jezelf, doe geen gekke dingen. En dan zien mensen niet eens dat je een haarwerk draagt.” En ook daarvoor heeft Ans haar eigen subtiele trucjes voor. “Met sjaals en sieraden probeer ik de aandacht voor mijn haar weg te leiden. Na het golfen verander ik in de kleedkamer vaak van haarwerk. Niemand die het opmerkt. En hoe slordiger ik mijn haar doe, hoe natuurlijker het oogt.”

Gaat het haarwerk soms af?

Ans: “Ja, om te slapen. En als ik thuis ben en gezellig een glaasje drink. Maar ver weg is mijn haarwerk nooit. Want ik moet ze snel weer kunnen opzetten als de bel gaat. Mijn haarwerk afzetten, doe ik eigenlijk niet graag. Het voelt aan als een verlies van decorum, als de kroon die van m’n hoofd af is.” Het is overduidelijk: deze dame staat enthousiast in het leven. ‘Haar’ zal haar altijd blijven beroeren. “Ik schrik me dood als iemand over mijn bol wrijft”, bekent Ans. Maar haar verhaal uitvergroten, is niet aan Ans besteed. “’Ans, wat heb jij mooi haar’, spreken sommige mensen me aan. ‘Dank je wel’, zeg ik dan. Ik leg het hen dan niet uit, tenzij ze er expliciet naar vragen.”

Een haarwerk van 100% natuurlijk Europees echt haar, wat is dat precies?

Kijk je even mee?