Marina

“Ik ben niet langer obsessief met haar bezig.”

“Dun haar zit een beetje in onze familie”, vertelt de avontuurlijke Marina. “Rond mijn 25ste heb ik in Kenia een virus opgelopen. Met als gevolg een darmziekte en haarverlies. Ik heb een lange weg afgelegd om eindelijk een haarwerk te vinden waarbij ik me goed voel.”

In het begin ervaarde ik mijn haarverlies als een catastrofe”, zegt Marina. “Ik kroop volledig in mezelf. Plots was ik gefocust op het haar van iedereen in mijn omgeving. Als ik in de bioscoop zat, had ik geheid de hoofdhuid gezien van alle mensen in de rij voor me. Op skivakantie en bij veel wind voelde ik me erg onzeker. Zullen mensen zien dat ik een haarwerk draag?” En zo probeerde Marina een haarwerk met kunsthaar. Om dan na een lange weg, via haar kapper in Oostende, het verschil te voelen met een haarwerk van 100% natuurlijk Europees haar.

“Dit echt Europees haar is simpelweg het beste.”

Marina

Intussen draagt Marina al 10 jaar een haarwerk van In Fix Hair met natuurlijk Europees haar. “Katrien van In Fix Hair heeft me opnieuw op mijn gemak laten voelen. Dit echt Europees haar is simpelweg het beste.” Een hele mooie oplossing voor deze sportieve vrouw. “Als ik vroeger begon te zweten, spookte het door mijn hoofd: ‘Oei, straks zien de mensen dat ik een haarwerk draag.’”

“Het woord ‘pruik’ bezorgde me vroeger rillingen. Nu niet meer. Ik zou liegen als ik zeg dat ik me er volledig bij neergelegd heb. Op de fiets in de natuur voel ik me veilig. Kijk ik in een etalage, dan kijk ik sowieso naar mijn haar. Maar sinds ik dit haarwerk met echt Europees haar draag, ben ik er minder obsessief mee bezig. Als ik met de moto rijd, heb ik geen schrik om mijn helm op en af te zetten.”

Dat goede gevoel schept ruimte voor flexibiliteit.

En dat reflecteert zich ook in Marina’s avontuurlijke job, renovatie van natuursteen. “Ik zit veel in het stof. Meestal werk ik met een pet op. En dan zet ik een ander haarstuk op.”

“Een haarstuk dat goed zit en goed geknipt is, dat geeft je zelfvertrouwen voor 90% terug.”

Met haar verhaal hoopt Marina dat vrouwen met haarverlies sneller de weg vinden naar In Fix Hair. En zo hun zelfverzekerdheid terugvinden, opnieuw kunnen doen wat ze graag doen. “Mijn man is niet meteen modebewust. Toch is hij blij met de oplossing, dit haarstuk. Ik voel me er goed bij. Luc van In Fix Hair knipt mijn haar. Hem vertrouw ik volledig, hij weet perfect wat ik wil. Ik heb nog eigen haar. Belangrijk is dat er contrast in mijn haar zit. Een haarstuk dat goed zit en goed geknipt is, dat geeft je zelfvertrouwen voor 90% terug.”