Sander

“Durf het taboe rond haarwerken zelf te doorbreken.”

“Haarverlies of haaruitval is een emotioneel iets. Belangrijk dus om je goed te laten informeren over de verschillende soorten haren die voor haarwerken gebruikt worden.” Dat zegt Sander van Tongeren van het welgekende Haarhuis van Tongeren in het Nederlandse Leiden en Zoetermeer. “Eens je het onbehandelde natuurlijke haar van In Fix Hair voelt en draagt, wil je nooit meer terug naar een andere kwaliteit zoals bijvoorbeeld Aziatisch haar.”

Sander werkt als haarwerkspecialist al 15 jaar trouw met haarwerken van In Fix Hair. “Het mooiste haar dat er voor haarwerken of pruiken is”, complimenteert hij. “In tegenstelling tot andere soorten Europees haar is dit haar onbehandeld. En dat maakt het verschil: de schubben blijven intact waardoor je de natuurlijkheid behoudt. Een mooie natuurlijke valling. En de haarkwaliteit blijft veel langer behouden.”

“Klanten goed informeren”

Sander van Tongeren

Uit ervaring weet Sander als geen ander hoe belangrijk het is om dames met haarverlies goed te informeren. Hij neemt er bewust de tijd voor. “Als je de dames de verschillen in de soorten haren hebt uitgelegd, dan komen ze zelf tot de keuze voor onbehandeld Europees haar. En dat is ook de beslissing die ik als haarwerkspecialist prefereer. Precies omwille van de kwaliteit en het draagcomfort.”

En dat is meteen ook de TIP van Sander voor dames met haarverlies die op zoek zijn naar een haarwerk: “Schrik er niet voor terug om je goed te laten informeren over de verschillende haarsoorten. Zo kan je een goede keuze maken. Je zoektocht naar een haarwerk is een emotioneel iets. Vele mensen hebben er een verkeerd beeld van. Ze ervaren het nog altijd als een soort van taboe. Maar het is aan jou zelf om dit taboe te doorbreken; om de stap te zetten naar een oplossing. ‘Had ik dit maar eerder gedaan’, hoor ik dames vaak vertellen.”

“Het mooiste vind ik dat ik kan zíen hoe een zelfbeeld evolueert.”

Metamorfose

Dames met haarverlies blij maken. Het hoort bij de job van Sander: “Een dame stapte hier bij ons binnen, heel verlegen. Ze durfde me nauwelijks aan te kijken. Wat was ze blij met haar haarwerk van In Fix Hair! Ze won haar zelfverzekerdheid terug, ze keek me daadwerkelijk aan. Deze dame is niet alleen, we herkennen dit proces alsmaar vaker in ons salon. Het geeft voldoening om te kunnen bijdragen aan dit positieve zelfbeeld.”

Korte lijn met In Fix Hair

Sander en zijn personeel volgen regelmatig trainingen bij In Fix Hair om haarwerken continu beter aan te meten, in te knippen en te bevestigen. “Opvallend is het persoonlijke contact met In Fix Hair. Zaakvoerster Katrien is altijd bereid om te sparren, om mee na te denken over hoe het haarwerk nog beter kan.  De drager komt op de eerste plaats, en dat is fijn. Door te luisteren naar elkaar, leveren we samen een beter product op.” Namelijk haarwerken van natuurlijk Europees echt haar.

Lees meer over de voordelen van 100% natuurlijk Europees haar voor je haarwerk.