Caitlinn

“Ik check het nog regelmatig, maar mijn haarwerk zit altijd goed.”

Caitlinn was 14 jaar toen ze de diagnose van alopecia areata kreeg, een auto-immuunziekte die haaruitval veroorzaakt. “Ik heb mazzel gehad”, zo zegt ze zelf. “Want ik zat meteen goed bij mijn kapper die met me mee zocht naar een oplossing.” Sindsdien – en intussen zijn we 6 jaar later – draagt de jongedame een haarwerk van onbehandeld Europees haar. “Ik ben een tijdje onzeker geweest. Maar daar ben ik intussen overheen gegroeid.” Haar warm verhaal:

Caitlinn

“De haaruitval gebeurde geleidelijk”, vertelt de vrolijke meid. “Van een plekje tot er niets meer over was. En dan begin je natuurlijk naar een oplossing te zoeken.” En die vond Caitlinn bij haar kapper Ingeborg van INKX Haarwerken. Samen kozen ze voor een haarwerk van In Fix Hair met onbehandeld Europees haar.

“Klopt, ik heb mazzel gehad want ik heb niet echt moeten zoeken naar een goed haarwerk”, zegt Caitlinn. Voor meisjes die hun zoektocht op het internet beginnen, geef ik graag de tip mee om te zoeken naar een haarwerk met echt haar. Vroeger heb ik als tijdelijke oplossing een synthetisch haarwerk gedragen. Ik herinner me dat ik dat als heel warm ervaarde. En dat er heel wat ‘vastzetwerk’ bij komt kijken, zoals klemmetjes en tape. Een haarwerk met echt haar is mooier, ademt mee, zit lekkerder en je hebt er veel genot van. Zweten werkt nu zelfs in mijn voordeel”, glimlacht Caitlinn. “Want de siliconen zorgen ervoor dat, wanneer ik zweet, de cap van mijn haarwerk zich als het ware vastzuigt op mijn hoofd.”

Met het haarwerk kon de sportieve Caitlinn in haar tienerjaren lekker blijven turnen. “Het haarwerk was volledig op me afgestemd. Voor de zekerheid bevestigde ik het met tape. Maar dat was meer voor mijn gevoel dan dat het nodig was.”

Of ze zich ooit onzeker voelde? “Zeker. Je haar is een onderdeel van wie je bent. Ik had mooi haar en dat was … weg. En dat is een beetje een dingetje. Mijn haar doen, was het leukste van de dag. Maar je komt eroverheen. Je móet wel. Ik ben er eigenlijk overheen gegroeid.”

Zweten werkt nu zelfs in mijn voordeel.

Wat was jouw grootste bezorgdheid bij het dragen van een haarwerk?

“Dat andere mensen het zouden zien en ook zeggen. Maar dat is achteraf gezien goed meegevallen. Eén keer sprak een meisje me aan. Ze had ook alopecia areata en droeg een haarwerk. Ze zag dat ik een haarwerk droeg (glimlacht).

Eigenlijk ben ik het liefst onder mijn vrienden. Omdat dat een vertrouwde omgeving is. Ze kennen me en weten dat ik een haarwerk draag. Ze zijn supporters. Net als mijn vriend. Hij staat 100% achter me. Hij leerde me kennen met haarwerk. Ik vond het heftig om mijn haarwerk voor hem af te zetten. Hij ziet je kwetsbaar. ‘Je bent ook mooi zonder haar’, zei hij.”

Of het haarwerk Caitlinns dagelijkse leven beïnvloedt? “Eigenlijk niet. Want ik kan alles doen. Het haarwerk ziet er zo écht uit dat veel mensen het niet eens doorhebben. Wel voel ik nog regelmatig aan mijn voorhoofd om te checken of het haarwerk goed zit. En ’t zit altijd goed. Weet je, mijn haarverzorging neemt iets meer tijd in beslag. Maar ik kan wel weer lekker doen wat ik wil.”

Dikke merci, Caitlinn, voor deze mooie en inspirerende getuigenis. Ook veel dank aan Ingeborg van INKX Haarwerken.

Een haarwerk van 100% natuurlijk Europees echt haar, wat is dat precies?

Kijk je even mee?